Folkehelsa før og nå..

Skrevet av KjellInge - 28 september 21  

Vi husker sikkert at helt opp til kommunesammenslåingen, hadde vi her i bygda og årlig folkehelseuke, som oftest i september, hvor folkehelsearbeidet gjennom en egen folkehelsekoordinator ble synliggjort i barnehager, skoler, SFO, på sykehjemmet, med lek og aktiviteter, med tog gjennom sentrum , med mat og kosthold i mange varianter, bassengaktiviteter, og hvor mange fra næringslivet deltok. 
Til og med et eget "folkehelserom" ble laget på "rådhuset" med et eget "folkehelsetre" - mye kreativt.

Alt dette ble borte ved kommunesammenslåingen, eller rettere sagt "organisert" bort. Ser idag i Fremover at Narvik kommune har ansatt og egen folkehelsekoordinator - som skal deles på minst 6 tettsteder.

Men vi kan gjøre det frivillig om vi vil. Kanskje kan det bli et tiltak og en aktivitet inn under bygdeutviklingslaget som vi nå skal etablere.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/fql?q=SELECT%20like_count%2C%20share_count%2C%20total_count%20FROM%20link_stat%20WHERE%20url%3D%27http%3A%2F%2Fbalnytt.no%2Findex.php%2Fnyhetskategorier%2Flokale-nyheter-test%2Ffolkehelsa-og-na%2F%27) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/balnytt/public_html/packages/d3_social_sharing/blocks/d3_social_sharing/controller.php on line 68

Hva mener du?

Du skal være logget ind for at skrive et svar. Login »

Tags

Arkiv

2020

2021