HIVE - Hva skal vi tro på??

Skrevet av KjellInge - 13 marts 19  

Men HIVE sier de har klokketro på Ballangen, og sier de skal investere opp mot en halv milliard kroner i etableringen i Ballangen de nærmeste 2 år. Og så mye "tro" er nå det minste de må de ha etter å ha brukt 100 millioner kroner i oppkjøp av et selskap, Kolos AS, som ikke hadde kommet i gang, som ikke hadde annet enn navnet. Dernest spytter HIVE 10 millioner kroner og kjøper Ballangsleira. Noe må de ha ment med det.

Og nå er de klar til å overføre en mengde utstyr til Ballangen? – etter et datalager som er lagt ned en annen plass.

Så sier Eirik Frantzen i Nordkraft at de kun kan levere 4 megawatt nå av de 16 megawatt som HIVE sier de trenger i Ballangen til første byggetrinn – innen utgangen av 2020 trenger HIVE 64 megawatt. Til det sier Frantzen at det kan gå over ett år før Nordkraft kan levere så mye – og det hele må starte med at HIVE bestiller.

Kommunen selv sier ingenting, hverken her eller der. Men Jon Arne Østvik som advokat for Ballangen kommune mener Ballangen har aldri vært nærmere et datasenter. Men forsto vi HIVE riktig, skulle det ikke etableres datasenter her, men kanskje mer en «digital fabrikk» som ikke gir lokale arbeidsplasser – men kanskje noen høytkvalifiserte arbeidsplasser.

Østvik sier at kommunen bør «gøtse» litt på og stille seg helt i front for det som sies å bli neste generasjons internett. Og det vil vi gjerne henge oss på; hva med å la HIVE få overta en del av «Bunnpris» bygningen som kommunen har kjøpt til teknisk etat, og la HIVE få en «flying» start her.  

Her er det som står notert i protokollen til kommunestyret fra besøket med HIVE:

"1. Orientering fra HIVE Blockchain Tobias Ebel orienterte innledningsvis om hva kryptovalutta og blokkjede er og mulighetene som ligger i «Internett versjon 2» og som vi først nå ser potensialet i. HIVE ønsker ikke bare å satse på kryptovalutta og vil være på jakt etter andre blokkjedepartnere. Bildet som ble skapt av Kolos Norway AS var en «drøm». Vi må glemme arkitektur og antall arbeidsplasser. Det jobbes med en gradvis oppbygging som er basert på tilgang til strøm. Støy forventes ikke å være et problem fordi dette kan løses med vannkjøling med muligheter for andre bruksområder. Virksomheten til HIVE vil ikke være avhengig av stor datalinjekapasitet og det blir ikke lagret data lokalt."


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/fql?q=SELECT%20like_count%2C%20share_count%2C%20total_count%20FROM%20link_stat%20WHERE%20url%3D%27http%3A%2F%2Fbalnytt.no%2Findex.php%2Fnyhetskategorier%2Flokale-nyheter-test%2Fhive-hva-skal-vi-tro-pa%2F%27): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/balnugbs/public_html/balnytt/packages/d3_social_sharing/blocks/d3_social_sharing/controller.php on line 68

Hva mener du?

Du skal være logget ind for at skrive et svar. Login »

Tags

Arkiv

2018

2019