Svøm deg til Kroatia

Skrevet av Kesia - 19 december 16  

1.januar- 31.mars 2017 skal Ballangen svømmehall være med på Svøm Langt 2017, som er Norges største mosjonskampanje.

Hensikten med kampanjen er å skape gode vaner til befolkningen ved å motivere dem til å bruke svømmehallen som arena for fysisk aktivitet.

Hovedpremien er en ferietur til Kroatia dekt av Apollo. Thon Hotels deler ut flere weekendopphold, i tillegg vil svømmehallen ha oppvarmet basseng flere dager, komme med treningstips, kjøre lokale konkurranser og kåre ukesvinnere.

Dette er ett supert folkehelsetiltak da svømming har mange helsefordeler:

  • Bedre humør
  • Økt overskudd
  • Bedre kondis, styrking av skjelett, muskulatur og ledd
  • Redusere spenninger og smerter
  • 50% redusert risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer og Diabetes
  • 30% redusert risiko for kreft
  • Redusert risiko for å utvikle demens

 

Svømming er en forholdsvis skadefri aktivitet fordi vannet gir oppimot 90% støtte til kroppen. Derfor blir svømming ofte brukt i rahabilitering for de med muskel- og leddskader. Den viktigste grunnen til å svømme er vår egen helse.

Badegjester beskriver at rolige aktiviteter i vann fører til lettere pust, bedre humør, gir en avslappet tilstand og passer derfor perfekt til behandling av stress i hverdagen.

 

Du deltar på denne måten:

Hver gang du svømmer, fyller du inn antall svømte meter på registreringskortet som ligger i resepsjonen hos Ballangen svømmehall.

Kampanjens mål er å svømme 10.000 m for voksne og 2500 m for barn innen 31.mars.  For personer med funksjonsnedsettelser er distansekravet 5000 m for voksne og 1500 m for barn. Brukerne bestemmer selv hvor langt, når og hvor ofte de vil svømme for hver gang.

Alle barn t.o.m. 13 år som klarer kravet får en diplom og er med i trekningen av barnepremien (ukestur til Kroatia for hele familien).

 

Støtt opp om svømming som en flott mosjonsaktivitet!


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/fql?q=SELECT%20like_count%2C%20share_count%2C%20total_count%20FROM%20link_stat%20WHERE%20url%3D%27http%3A%2F%2Fbalnytt.no%2Findex.php%2Fnyhetskategorier%2Fsport-test%2Fsvom-deg-til-kroatia%2F%27): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/balnugbs/public_html/balnytt/packages/d3_social_sharing/blocks/d3_social_sharing/controller.php on line 68

Hva mener du?

Skrevet af KjellInge den
Flott tiltak - håper mange benytter seg av det
Du skal være logget ind for at skrive et svar. Login »

Tags

Arkiv

2019

2020