Overnatting

Ballangen Camping

Ballangen Camping er en familiecamping i Nordland med et godt og trivelig miljø. Vi har mange aktiviteter og attraksjoner for store og små!

Hos oss kan du nyte oppvarmet svømmebasseng med vannrutsjebane. Mat og drikke i vår trivelige restaurant eller spille beach volleyball. For de minste har vi lekeplass, trampoliner, fotball- og basketballøkke, minigravemaskin og kaniner. 
Kåret til Norges beste Campingplass i 2001 av Norsk Caravan Club!

Ballangen Camping ligger fint til for unike naturopplevelser. Fiske i hav, ferskvann og lakseelver. Vi leier ut båter, kanoer og sykler. I omgivelsene rundt campingplassen er det meget flott terreng for turer i skog og mark, eller du kan benytte vår nye strandpromenade til jogging og spaserturer mot sentrum av Ballangen.

På campingplassen har vi 52 hytter med høy standard, samt 150 caravan- og teltplasser. Du finner dagligvare- og souvenirbutikk på plassen. Velutstyrte sanitæranlegg med vaskemaskiner og tørketromler. Eget sanitæranlegg for funksjonshemmede.

I vår café - restaurant kan du nyte god mat og drikke i trivelige omgivelser. Vi har 150 sitteplasser inne og stor solvendt uteterrasse med 50 sitteplasser. Vi har kurs og konferanserom, selskapslokaler og vi kan arrangere selskaper og sammenkomster av forskjellige slag.

Vi leier ut Dino-Trike sykler til våre gjester.

Gratis WI-FI for våre campinggjester.

Korshamn Fort

Korshamn_fort.jpg Korshamn_fort.jpgHøsten 2006 ble salget av Korshamn Fort godkjent og ble etter hvert overført til Ballangen kommune. Dermed var kommunen eier av et torpedobatteri som ble utfaset som et resultat av jernteppets fall rundt 1990. Fortet har imidlertid en historie som er vel verdt å se litt nærmere på.

Allerede i forbindelse med byggingen av Ofotbanen rundt 1900 og utskipningen av jernmalm fra Narvik, ble det drøftet i Stortinget hvorvidt det var nødvendig med nye forsvarsanlegg i Ofoten-området. 


Og allerede i 1912 vedtok Stortinget en ny plan for ”Ramsundets befestninger” 

Malmskipingen ble ansett svært viktig for landets inntekter og da spenningen ute i Europa steg og krigsfaren nærmet seg, ble det svært viktig å styrke forsvaret av Narvik, først og fremst fra sjøsida. 
Arbeidene kom i gang allerede i 1912 og man konsentrerte seg om byggingen av Ramsundets Marinestasjon og dette arbeidet fortsatte til i 1920 da bevilgningene opphørte. 1. Verdenskrig var over og nødvendigheten av å fullføre prosjektet ble nedprioritert. 


Situasjonen 9.april 1940 var derfor slik at tyskerne uten problemer kunne fortsette inn Ofotfjorden og slik ta Narvik uten særlig motstand. 

Ved marinestasjonen i Ramsund var det stasjonert 20-30 mann, men de planlagte kanonstillingene var ikke montert og ingen av de andre planlagte batteriene var kommet på plass.
 

Efjord Sjøhus

Efjord Sjøhus har tilhold på Håkonseth i Efjord, omlag 30 km fra Ballangen sentrum. De leier ut to boenheter med til sammen 12 senger.

Eierne leier også ut båter, for fiske og andre turer på vakre Efjorden.

For kontakt: 

Mobil: 902 39 566 - Telefon: 76 92 82 40 - E-post: reidaeri@start.no


g_til_hjemmeside.jpg

Pippira Siida

Pippira Siida ligger i Kalvåsen ved E6, om lag 7,5 km sør for Ballangen sentrum.

Anlegget har to hytter med bad og fem soveplasser i hver hytte, to trelavvuer med to soveplasser i hver, samt tre rom med til sammen seks overnattingsplasser i en gammel skolestue.

Det er ei kåte på tunet, med 40 sitteplasser. Her serveres det frokost til overnattingsgjester og middager på bestilling. 

Det samiske tunet som ble åpnet i 2010 huser også et lite museum, med gjenstander fra lokal handtverkstradisjon. Det er oppført en romslig jordgamme, som ble ferdigstilt høsten 2014.

Kvandahl som driver Pippira Siida kan nåes på telefon +47 911 50 282 eller +47 951 44 866, og på e-post i-p-k@online.no

 

STORTIND KAFE OG OVERNATTING.

Ligger i idylliske Langvågen, Efjord. Ta av fra E 6 mot Skarstad før første bru. 

For ytterligere informasjon, gå til Facebooksiden.

Daglig eier Arvid Mathisen.  Mobil nr. 925 66 470